BAG stiller ut i Borggården USF

Ny utstiller: Kirsti van Hoegee

HVOR: Borggården USF
HVEM: Kirsti van Hoegee, Bergen Ateliergruppe
HVA: Viser foto fra serien “Sleepwalkers”
NÅR: 15.- 28. mars 2010 – åpent i USFs åpningstid

I perioden 15. mars til 20. mai vil BAGs medlemmer vise frem prosjekter i Borggården USF. Først ut er Kjersti van Hoegee med foto fra serien ”Sleepwalkers”. Fotografiene er tatt i morgenrushet på Metroen i Tokyo.

Kirsti van Hoegee skriver om arbeidet: Utgangspunktet for prosjektet er fascinasjonen av massen. Ikke som en kommentar til samfunnet vi lever i, men mer som en observasjon av menneskenes rolle i massen. Prosjektet setter fokus på vår hverdag i det urbane samfunnet. Hvordan massen av mennesker transporteres rundt til sine arbeidsplasser hver dag til samme tid, og hvordan dette skaper en distanse til det enkelte individet. Denne fremmedgjøringen handler også om den distansen vi får til oss selv i denne typen industrialiserte, robotaktige tilværelse.

Kirsti van Hoegee (1975) avsluttet sin Master i kunst ved Kunsthøgskolen i Bergen våren 2009. Arbeidene består hovedsakelig av fotografi, tegning, og installasjon. Med sosiologiske og samfunnsrettede problemstillinger utforsker hun gjerne hverdagsfenomener, i dette prosjektet individ, masse, og fremmedgjøring.